deel 2: Opening school vanaf 11 mei

Vrijdag 8 mei 2020

Beste ouders, verzorgers,

Hopelijk bereikt dit bericht jullie in goede gezondheid.

Aanstaande maandag mogen we weer leerlingen ontvangen op school, daar hebben wij als team ontzettend veel zin in! Vandaag, vrijdag 8 mei, hebben we binnen het gebouw maatregelen getroffen om ervoor te zorgen dat alles veilig is en volgens de richtlijnen van het RIVM is ingericht. Zie hiervoor ook onze eerdere mail van 24 april. Hiervoor hebben we de volgende aanpassingen gedaan.

Lestijden:

De leerlingen van groep 3, 4, NK1 en NK2. zijn welkom van 8:30 - 14.45 uur. De leerlingen van groep 1,2,5,6, 7 en 8 zijn welkom van 8.45 - 15.00 uur. Je kunt je kind brengen tussen 8:30-8:45 naar de ingang van het schoolplein. er is daar een vak aangegeven op de grond om de afstand tot de leerkrachten te waarborgen. Tot 8:40 of 8.55 staat er een leerkracht klaar om de leerlingen beneden te ontvangen. Helaas mogen we ouders en verzorgers niet ontvangen op het schoolplein of in het gebouw. Om 8:40 en of 8.55 uur vertrekt de leerkracht met de kinderen naar binnen. Zorg er dus voor dat je op tijd op school bent. Voor de oudere leerlingen hebben we de voorkeur dat ze zelf naar school komen en zo min mogelijk gebruik maken van het OV. 

Voor de schooldagen en schooltijden zie bijgevoegd link.

In principe volgen de leerlingen, tot nader bericht, vier dagen onderwijs. Waarvan twee dage fysiek op school zijn. Op woensdag willen we graag met collega’s onderling in overleg en is er geen contact tussen leerlingen en leerkracht. Uiteraard staat het jullie vrij om de lestijden in te richten, zoals het voor jullie thuissituatie werkbaar is. De online leeromgeving blijft bestaan tot de zomervakantie. 

Sport en bewegen:

De leerlingen zullen iedere dag dat ze op school zijn sporten. Dat zal met name buiten plaats vinden en met zo min mogelijk materialen. Kunnen jullie ervoor zorgen dat je kind sportief gekleed op school komt? Dan hoeven we niet om te kleden, en blijven de kleedkamers vrij. Het buitenspelen vindt plaats op het schoolplein, bij de rupare of op het basketbalveld buiten onder begeleiding van de leerkracht. 

Klasindeling en inrichting schoolgebouw: 

Per groep is er een leerkracht aanwezig. We hebben de klas zo ingericht dat de leerlingen op 1,5 meter afstand van elkaar aan het werk gaan. Deze afstand hoeven kinderen in principe niet steeds te behouden. Wel is er zoveel mogelijk 1,5 meter afstand tussen leerkracht en leerling en zullen we het contact tussen collega’s beperken. 

In de school zijn routes aangegeven, zodat we kruisbestuiving tot een minimum beperken en afstand kunnen bewaren van elkaar. 

Schoonmaak:

Bij de ingang van de school staat een leerkracht met handgel. Boven in de klas wassen de leerlingen opnieuw hun handen. Er is voldoende materiaal om de klas en de spullen schoon te maken. Leerlingen gebruiken hun eigen tafel en materiaal, gemeenschappelijke spullen worden dagelijks goed gereinigd. De schoonmaak zal extra ingezet worden. 

Gezondheidsklachten:

Wij vertrouwen erop dat jullie je kind bij verkoudheidsklachten en/of benauwdheid thuishouden. Bij koorts blijven alle gezinsleden thuis. Als je kind ziek wordt op school, zullen we direct contact met jullie opnemen. Zieke leerling en broertjes en zusjes dienen dan opgehaald te worden. 

Tot slot

Het is een spannende tijd en iedereen zal moeten wennen aan deze heropening. Heel graag blijven we met jullie in contact. Mocht je vragen hebben of iets met ons willen overleggen, neem dan contact op met school. Laat ons altijd weten als je kind thuis blijft, we vragen je om ons dagelijks op de hoogte te houden als je kind ziek of om andere reden afwezig is. 

Fijn om jullie maandag weer te zien! Voor nu een fijn weekend.

Met vriendelijke groet

team OBS de Toekomst


Rooster

file:///C:/Users/Bilge/Downloads/Heropening%20school.pdf


Hygiënemaatregelen

Bij het brengen:

 • Op het schoolplein bij de leerkracht krijgen kinderen van de leerkracht desinfecterende gel.

Bij binnenkomst:

 • Er worden geen handen geschud.
 • Kindereren hangen hun jas op en gaan dan zitten aan hun eigen tafel. 
 • De tafels staan op ruime afstand van elkaar. 
 • Als alle leerlingen zitten wassen de leerlingen om de beurt hun handen met zeep en drogen ze af met papieren handdoekjes.

Gedurende de dag:

 • Kinderen wassen regelmatig hun handen met zeep en drogen hun handen met papieren handdoekjes.
 • Voor het eten wassen alle kinderen hun handen met zeep en drogen hun handen met papieren handdoekjes.
 • Na het buitenspelen wassen alle kinderen hun handen met zeep en drogen hun handen met papieren handdoekjes.
 • Na de gym wassen alle kinderen hun handen met zeep en drogen hun handen met papieren handdoekjes.

Gebruik van (les)materiaal:

 • Alle materialen die door meerdere leerlingen of leerkrachten gebruikt worden, worden regelmatig schoongemaakt. L

Bij het naar huis gaan:

 • Alle tafels worden schoongemaakt met oppervlaktereiniger en papieren doekjes. 
 • De gemeenschappelijke ruimten en wc’s worden door het schoonmaakbedrijf extra goed gereinigd. 

Terug

August Allebéplein 7

1062 AA Amsterdam

020-6152400

info@nullobsdetoekomst.nl