Informatie over komende periode

Dinsdag 15 december 2020

 

Beste ouder(s), verzorger(s), 

Wij zijn inmiddels hard aan het voorbereiden om het thuisonderwijs vanaf 4 januari weer goed vorm te kunnen geven. Alle leerlingen krijgen vandaag werk mee op papier voor komende woensdag, donderdag en vrijdag. Vanaf zaterdag begint de kerstvakantie en zal er geen werk klaar staan. We hopen dat iedereen ondanks de situatie toch twee weken kan ontspannen en kan opladen.  Alle leerlingen krijgen van ons ook een lege kaart mee met het adres van de school en een postzegel erop. We willen vragen of jullie thuis deze kaart leuk willen versieren en een berichtje willen schrijven aan je juf/klas/school/meester. Alle kaarten hangen we op in de school, zo blijven we toch in contact. 

Vanaf maandag 4 januari beginnen we weer met thuisonderwijs. Op maandag 4 januari en maandag 11 januari kunnen alle oudste leerlingen van het gezin of een ouder een pakketje met werk voor die week komen ophalen. We proberen zoveel mogelijk werk online klaar te zetten. Het ophaalmoment is in drie momenten geknipt om de drukte zoveel mogelijk te spreiden. 

12.00 - 12.20      Achternamen van A. tot E. 

12.30 - 12.50      Achternamen van F. tot O. 

13.00 - 13.20      Achternamen van P. tot Z. 


Vanaf groep 4 wordt er zoveel mogelijk online gewerkt. Er zal via Google Classroom gedeeld worden wat de leerlingen moeten maken. Via Google Meet zullen er regelmatig contactmomenten zijn, ook voor de instructie. Ook de ondersteuning voor leerlingen die iets extra’s nodig hebben zal zoveel mogelijk digitaal doorgaan. 

We gaan er van uit dat alle leerlingen thuis digitaal kunnen werken. Eventueel is het weer mogelijk om een chromebook van school te lenen voor de periode van thuisonderwijs. Wij gaan uit van één device per twee leerlingen. Bent u thuis met meer dan twee kinderen die online les moeten volgen en heeft u maar één device, dan kunt u dit aangeven. Op 4 januari kan dan ook een chromebook worden opgehaald. Heeft u een chromebook nodig dan meldt u dit óf bij de leerkracht óf via ICT@obsdetoekomst.nl Dan zorgen wij dat er op 4 januari een chromebook klaar staat. Let op: een chromebook kan alleen meegegeven worden als een volwassene tekent voor ontvangst. Wij geven GEEN chromebooks aan leerlingen mee.

Ouders met een cruciaal beroep kunnen gebruik maken van de opvang op de dagen dat ze werken. De opvang zal onder schooltijd bij ons op school georganiseerd worden. Om half negen gaan de deuren open en om kwart voor negen gaat de deur weer dicht. De eindtijden blijven gelijk. De kinderen moeten hiervoor worden aangemeld bij de leerkracht. Geef duidelijk aan om welke dagen het gaat. Voor de opvang in de kerstvakantie en de tijden na schooltijd moet u als ouder zelf contact opnemen met uw BSO organisatie. Let op: geeft u dit niet aan bij de BSO dan heeft uw kind geen opvang want ook de BSO is tot 19 januari gesloten voor iedereen behalve kinderen met ouders van cruciale beroepen. 

Met vriendelijke groet, 
Team OBS De Toekomst


Terug

August Alleb├ęplein 7

1062 AA Amsterdam

020-6152400

info@nullobsdetoekomst.nl