Bericht over staking vanuit het bestuur

Maandag 4 november 2019

Beste ouders/ verzorgers,

Afgelopen vrijdagavond werden wij als bestuur verrast door een onderwijsakkoord. In dit akkoord is extra geld toegezegd voor het onderwijs. Door deze toezegging leek de staking van woensdag 6 november niet meer nodig. In de loop van het weekend werd duidelijk dat het vooral om incidenteel geld gaat. Het onderwijs heeft juist structureel geld nodig om de kwaliteit en continuïteit te kunnen waarborgen. De huidige problemen los je niet op met een eenmalige uitkering.

Onze wethouder van onderwijs in Amsterdam, Marjolein Moorman, verwoordde dat treffend: “Fijn dat er extra geld komt. Echt. Maar het is incidenteel geld. En het probleem is niet incidenteel maar structureel. Leraren werken niet incidenteel. Salaris is niet incidenteel. De loonkloof is niet incidenteel. Het lerarentekort is niet incidenteel”. 

De leerkrachten, het ondersteunend personeel en de directeur van uw school gaan dus tóch op 6 november staken, omdat zij zich zorgen maken over de toekomst van uw kind. Deze zorgen worden breed gedeeld door een groot deel van de Amsterdamse schoolbesturen. 

Het bestuur staat dan ook volledig achter deze actie!

Met vriendelijke groet,

Mw. J. Middelbeek

Bestuurder Stichting Openbaar Basisonderwijs Westelijke Tuinsteden


Terug

August Alleb├ęplein 7

1062 AA Amsterdam

020-6152400

info@nullobsdetoekomst.nl