De eerste week na de lockdown

Vrijdag 12 juni 2020

Beste ouders, verzorgers,

De eerste week na de lockdown

Alsof ze nooit zijn weggeweest, zo voelde het.
Ja, sommige dingen waren anders. Zo moesten de kinderen zich op het plein verzamelen en kregen ze direct handgel. Maar er was niemand die moeilijk deed, alsof dit altijd al zo was.

En de ontlading, een soort gezellige drukte. Je merkte dat ze het heel fijn vonden dat ze elkaar weer zagen. Het was ook prettig iedereen weer op school te hebben.

Uiteraard hebben we eerst heel veel gepraat. Want het waren hele vreemde tien weken. Kinderen waren soms boos, verdrietig en bang. Net zoals dat het geval was bij volwassenen. Corona heeft voor veel onzekerheden gezorgd. Maar omdat kinderen veel bij de mensen waren die ze vertrouwden, en omdat ze hun eigen dagen konden plannen waren ze ook vaak gelukkig. Vergeet ook niet dat het weer soms heel mooi was. 

Maandag was de sfeer heel goed. En de rest van de week bleef dat ook zo. Iedereen pakte de draad weer op en het leek weer als vanouds. Een van de leerlingen in groep 7 zei: "Meester, ik heb vandaag helemaal niet aan Corona gedacht". Daar konden andere kinderen zich bij aansluiten. Ze hadden elkaar en school gemist, nu kunnen ze weer eventjes verder gaan zoals ze dat gewend waren. 

Met vriendelijke groet, 
namens het team, Bjorn Pels


Terug

August Alleb├ęplein 7

1062 AA Amsterdam

020-6152400

info@nullobsdetoekomst.nl